Hoe werkt de Rassenlijst?


Hoe werkt de Rassenlijst?

Ik heb een Rassenlijst gemaakt. Dit omdat vele paarden, pony, ezel en zebra rassen per land en zelfs per streek anders worden genoemd. Het is dus zo dat één ras vele verschillende 'namen' kan hebben. Dit schept soms verwarring. Daarom heb ik getracht een lijst te maken op alfabet.
Weet jij nog een verbetering of aanvulling voor de rassenlijst, dan hoor ik het natuurlijk graag van je!

zaterdag 21 maart 2009

Przewalski paarden op de Noorderheide

Przewalski paarden op de Noorderheide

Achtergrond informatie

De Noorderheide is een groot voor publiek afgesloten landgoed, dat in 1983 door Staats bosbeheer is aangekocht. Het ligt in het centrum van ons land tussen Elspeet en Vierhouten op Veluwe. Het 250 ha grote gebied bestaat voor een derde gedeelte uit bos. De Przewalski paarden voeden zich 's zomers met het gras dat tussen de heide groeit en 's winters op de wildakkers. Het aantrekkelijke van dit gebied van de Przewalski paarden is het samenleven met een veelheid van andere diersoorten zoals Leiten, moeflons, vossen en dassen. Helaas moesten ze 's winters wel bijgevoerd worden.

Toekomst

In 1996 zijn er vanuit Noorderheide enkele Przewalski paarden op transport gegaan naar Hustain Nuruu. Na dit derde transport is de stichting begonnen aan een geleidelijk afbouw van de fokkerij in semi - reservaten. De fokkerij op de Noorderheide is gestopt. Immers na 2000 zullen er in Hustain Nuruu genoeg Przewalski zijn om een duurzame populatie in het wild op te bouwen. Er zijn dan geen transporten meer nodig en de doelstelling van de fokkerij in semi - reservaten is vervuld.

http://www.treemail.nl/takh/

1 opmerking:

  1. De link naar de website van de stichting is veranderd, de oude site verdwijnt binnenkort. De nieuwe link is http://przewalskihorse.nl/
    Kun je die aanpassen? Dank!

    BeantwoordenVerwijderen

Volgers