Hoe werkt de Rassenlijst?


Hoe werkt de Rassenlijst?

Ik heb een Rassenlijst gemaakt. Dit omdat vele paarden, pony, ezel en zebra rassen per land en zelfs per streek anders worden genoemd. Het is dus zo dat één ras vele verschillende 'namen' kan hebben. Dit schept soms verwarring. Daarom heb ik getracht een lijst te maken op alfabet.
Weet jij nog een verbetering of aanvulling voor de rassenlijst, dan hoor ik het natuurlijk graag van je!

donderdag 19 maart 2009

Amerikaanse Warmbloed

Amerikaanse Warmbloed
warmbloed
Herkomst: Verenigde Staten

Over de Amerikaanse Warmbloed
Elk paard op Amerikaans grondgebied dat tot het Warmbloed-type behoort, is een Amerikaanse Warmbloed (dit geldt net zo goed in Europa voor veel Europese Warmbloeds). Bovendien moet het paard in de Verenigde Staten, Canada of Mexico geboren zijn. Tegenwoordig wordt de Warmbloed voornamelijk gebruikt
voor wedstrijden.

Lichaamsbouw
De Amerikaanse Warmbloed heeft dezelfde kwaliteitskenmerken als de meeste Warmbloed-wedstrijdpaarden. Zijn hoofd lijkt op dat van de Engels Volbloed. Hij heeft goedgevormde schuinliggende schouders en een sterke, goed gespierde achterhand. Zijn korte rug maakt dat het een uitstekend paard is voor allerlei rijstijlen.

Geschiedenis
Het stamboek van de American Warmblood Registry werd in 1981 geopend. Amerikaanse fokkers beweren dat de Europese Warmbloed Paarden in hoge mate met elkaar vermengd zijn, waardoor ze geen aparte rassen zouden vormen, maar eerder verschillende types. In Amerika worden de types niet onderverdeeld, maar vallen ze onder één enkel stamboek.

En verder...
De Amerikaanse Warmbloed is, net als zijn Europese tegenhanger, een atletisch paard dat uitmunt in allerlei verschillende disciplines. Het paard heeft een goede lichaamsbouw en een prettig temperament. Dit maakt hem bij uitstek geschikt voor de dressuur, het springen, de samengestelde wedstrijden en de mensport.

Invloeden: Engels Volbloed, Arabier, Europese Warmbloed Stamboek informatie:- http://www.americanwarmblood.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers