Hoe werkt de Rassenlijst?


Hoe werkt de Rassenlijst?

Ik heb een Rassenlijst gemaakt. Dit omdat vele paarden, pony, ezel en zebra rassen per land en zelfs per streek anders worden genoemd. Het is dus zo dat één ras vele verschillende 'namen' kan hebben. Dit schept soms verwarring. Daarom heb ik getracht een lijst te maken op alfabet.
Weet jij nog een verbetering of aanvulling voor de rassenlijst, dan hoor ik het natuurlijk graag van je!

zaterdag 21 maart 2009

Llanero

Llanero

Soort: warmbloed
Herkomst: Venezuela

Over de Llanero
Venezuela heeft net als vele Zuid-Amerikaanse landen een eigen versie van de Criollo - de Llanero (spreek uit: Janero). Er zijn veel rassen op de Argentijnse Criollo gebasseerd: ook de Caballo Chileno (Chili), Buajira (Colombia), Llanero (Venezuela), Peruaanse Paso en Costeño (Peru), Morochuco (Andes) en de Mangalarga en Campolino uit Brazilië.
De bouw van de Llanero lijkt veel op dat van de Criollo: het hoofd is middelgroot, de hals is diep en gespierd, de rug is kort, en de Llanero heeft een fraai gewelfde longpartij. De benen zijn droog. De voorkomende kleuren zijn schimmel, isabel, vaal, cremello, vos en bont. De stokmaat ligt rond de 1,43 m.
De Llanero heeft veel uithoudingsvermogen en is moedig. Het paard wordt als transportmiddel en voor boerderijwerk gebruikt. Het is een taai paard dat aan hitte en ruige omstandigheden aangepast is.
De naam van dit paard betekent bewoner of bewoonster van de vlakte of bewoner of bewoonster van de savanne (in Venezuela).

Invloeden
Criollo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Volgers